Er wordt veel aandacht besteed aan het breien en haken voor het goede doel. In deze blog zetten we de populairste stichtingen voor jou op een rijtje. 

Stichting Hartendekens

Één van de stichtingen die hier onder andere aan mee werkt is Hartendekens. Hartendekens is een stichting voor gehaakte dekens, waarmee cadeautjes worden gegeven aan kinderen die lange tijd ernstig ziek of ernstig gehandicapt zijn. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen granny’s haken of verzamelen met een afmeting van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm, dan maakt Hartendekens daar mooie dekens van en deelt ze uit.

Stichting BreiBoezem

Het doel van Stichting BreiBoezem is het gratis verstrekken van gevlochten borstprothesen voor vrouwen die lijden aan borstkanker en die een borstamputatie zijn ondergaan. Deze gebreide borstprothesen zijn goede vervangers voor siliconen borstprothesen. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht, ademend), wasbaar en voelen “echt” aan.

Stichting early bird

De Early Bird Photography Foundation maakte belangeloos fotoreportages voor te vroeg geboren baby’s in het ziekenhuis. In deze heftige periode tussen ouders en kinderen geeft stichting Early Bird de foto’s als een geschenk aan de ouders. Early Bird Photography heeft Earlybirdjes gelanceerd speciaal voor kinderen in de neonatologie. Deze gehaakte vogels geven kinderen een gevoel van veiligheid en het touw van de staart lijkt op een navelstreng. Als gevolg hiervan zullen de kinderen minder aan de slangetjes denken, wat de kinderen natuurlijk alleen maar meer rust geeft. Alle Earlybirdjes worden via de stichting verspreid. Ze worden door de stichting geïnspecteerd, gewassen en verpakt. Alleen de door de stichting verpakte Earlybirdjes mogen aan deze kwetsbare groep gegeven worden. Als je gehaakte Earlybirdjes de strenge keuringen niet doorstaat dan heb je zeker niet voor niets gehaakt. Earlybirdjes die niet geschikt zijn voor kinderen in de neonatologie, worden cadeau gedaan aan hun broers en zussen. Dus je vogel eindigt altijd goed.

Stichting Warme winter

De organisatie genaamd Warme Winter, die Belgische en buitenlandse baby’s en kinderen helpen om de winter door te komen. Ze verzamelen allerlei soorten gebreide of gehaakte items en zorgen ervoor dat deze items komen waar ze het meest nodig zijn. Het gaat hierbij niet alleen om hoeden, sjaals, oorwarmers, maar ook om schattig speelgoed, dekens, etc. Zo hebben ze er onlangs voor gezorgd dat de kinderen die in Fedasil Arendonk verblijven op 6 december wakker worden naast een schoen vol schoenen.

De anonieme sjaal

De anonieme sjaal is geen echte organisatie, maar een gesloten organisatie op Facebook. Het bevat foto’s van anoniem gedropte items, met dankwoordjes van de eerlijke vinder. Het pakket kan vrijwel overal worden achtergelaten: in de wachtkamer van de dokter, in de fietsmand, vlakbij de school, op het station. De groep is opgericht in 2015, toen een particulier voor het eerst anoniem een ​​sjaal achterliet. De betrokkenen kregen direct zoveel positieve reacties dat er een Facebookgroep ontstond. Naast voorbeeldbriefjes kunt u ook veel patronen vinden die voor anderen zijn geweven of gehaakt. Nu kan bijna alles wat je haakt of breit anoniem worden gedoneerd. Hou je bijvoorbeeld van het haken van schattig speelgoed, dan kun je het pakket anoniem achterlaten bij het kinderdagverblijf. De kans is dan zeer groot dat het bij de kinderen terecht komt en wie wil die blije gezichten niet zien?

Inspiratie nodig?

Wil je nog meer inspiratie op doen of jou gehaakte project met ons delen? Neem eens een kijkje op onze Facebook pagina of Instagram en deel je gehaakte werkstuk met de hashtag #breiwinkeltje. Ben je benieuwd naar andere populaire breipatronen? Neem eens een kijkje op onze blogs over: Granny Square breien of de patentsteek.

 

poppetjes haken