Minipompoenen maken is gemakkelijker dan je denkt. Het is altijd leuk om iets nieuws te proberen, al is de uitdaging dan natuurlijk wel een stuk groter. Je kunt minipompoenen maken om op de kerstmuts te dragen, maar je kunt natuurlijk ook pompoenen van verschillende kleuren maken en deze voor verschillende doeleinden gebruiken. In stap 1 wikkel je de vork in meerdere kleuren. Tip: Zorg ervoor dat het dunne naaigaren dat wordt gebruikt om de draad aan elkaar te knopen, echt heel erg stevig is. Zo trek je er goed en hard aan zonder de draad te onderbreken. En hoe strakker de middellijn, hoe beter de pompoen zich verspreidt. Al met al, een zeer leuk experiment om uit te proberen.

Benodigdheden
Voor het maken van de minipompoen heb je de volgende spullen nodig:

De genoemde spullen spreken voor zich en heeft eigenlijk elke brei(ster) wel in huis. Hier heb je dus geen extra werk van. Mocht je net zijn begonnen met breien hebben we een aantal artikelen gelinkt. Klik op de linkjes om ze te bestellen!

Stap 1
Wikkel het dikke (wollen) garen om de vork. Daarbij is het belangrijk dat je even moet uitproberen wat een goede hoeveelheid is qua garen.

Stap 2
Naai met het dunne garen tussen de middelste tanden van de vork door. Trek de draad goed aan, anders valt je pompoen straks uit elkaar.

Stap 3
Schuif wat er nu op de vork zit voorzichtig van de vork af. Knip de lussen aan de buitenkanten open.

Stap 4
Maak het pompoentje mooier door hem bij te knippen en het bolletje een beetje ‘op te fluffen’.

Gelukt?

Je kunt alles doen met pompoenen. Bijvoorbeeld een poppenhoed zoals uitgelegd is in deze blog, maar je kunt ook pompoenkettingen, slingers of dierenneuzen maken, ze aan oorbellen hangen of zelfs op decoraties naaien.

Vind je het nou ook leuk om meer te weten te komen over de brei trends van 2020/2021? Bekijk dan deze blog! Wil je nog meer inspiratie op doen of jou project met ons delen? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook of Instagram en deel je werkstuk met de hashtag #breiwinkeltje.