Kraamcadeautjes breien, 1 van de leukste dingen die je je maar kunt bedenken. Er is een baby geboren, en nu ‘moet’ er een opvallend en leuk kraamcadeautje komen, Je kunt snel naar een winkel rennen, maar wat is er leuker dan zelf wat te maken?

Waar moet je dan beginnen, dat is DE vraag die centraal staat in deze blog, hieronder zie je een paar voorbeelden van wat je allemaal kunt maken voor het leukste kraamcadeautje allertijden. Natuurlijk vergt alles wat je hieronder ziet wel een klein beetje oefening, maar wees niet getreurd want oefening baart kunst!

Enkele tips

Allereerst nog wat tips, wat kan er wel en wat kan er niet, het is een cadeautje voor een baby, deze stoppen alles in hun mond wat ze zien. Daarom is het handig om geen losse oogjes/ neusjes (als het gaat om knuffeldiertjes etc.) op het poppetje of diertje te naaien. Dit kan los gaan en de baby kan er bijvoorbeeld in stikken, dit is natuurlijk niet de bedoeling. In plaats van kralen voor de oogjes of bijvoorbeeld een neusje, kun je ook zwarte garen gebruiken en dat monteren aan je wezentje wat je aan het maken bent. Ook is het mooi en handig om alle losse draadjes weg te werken, de reden achter dit spreekt wel voor zich.

Welke garen zijn handig om te gebruiken?

Als laatste de soort garen die je kunt gaan gebruiken voor je kraamcadeautje. Voor een baby is het fijn om iets van zacht katoen aan te hebben of vast te houden. Pluisjes van bijvoorbeeld wol of acryl kunnen soms voor een allergische reactie zorgen. Het soort garen kan per doelgroep verschillen.

Hieronder 3 verschillende ideeën voor een kraamcadeautje breien:

1. Het poppetje

We trappen af met het maken van een poppetje, het vergt wat tijd maar dan heb je wel een heel leuk kraam cadeau. Het is tenslotte een ontzettend leuke bezigheid. Ik hoor je al denken, ‘maar dit poppetje heeft wel knopen als ogen.’ Dat klopt, het is ook niet verboden maar wel handiger om het niet te doen.

 

poppetje breien

2. De mobiel

Boven de box hang je deze kleurrijke mobiel. Ook ontzettend leuk om te maken en vervolgens te geven natuurlijk! Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor diertjes of dingen je aan je mobiel wilt maken. Hierbij kan je helemaal creatief zijn en doen wat je leuk vindt! De mobiel is erg handig voor de ontwikkeling en motoriek van de baby, gebruik daarom felle kleurtjes!

mobiel breien

3. De slofjes

Dan deze geweldige slofjes, dit is toch te schattig! Ook vergen ze niet heel veel tijd en zijn ze niet reuze moeilijk. Waar wacht je nog op, ga snel aan de slag!

slofjes breien

4. Een vestje

Dan last but not least: het prachtige vestje. Ook dit is weer ontzettend leuk om te maken! Hier kun je ook heel veel in variëren. Kleuren/materiaal, alles naar eigen keus!

Heel veel succes met het maken van jou te gekke kraamcadeautje!

vestje breien

Inspiratie nodig?

Wil je meer inspiratie opdoen voor wat betreft brei- en haakprojecten? Neem gerust eens een kijkje op onze andere blogs zoals: hoe maak je zelf een mondkapje? Of wat is een schipperstrui? We zijn trouwens ook te vinden op Instagram, Facebook en Pinterest.