Wij, van Breiwinkeltje wensen jou de allerbeste wensen voor 2021! Het nieuwe jaar is inmiddels al een paar dagen oud, maar het is natuurlijk nooit te laat om goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken! Dit hoeft niet over minder eten of stoppen met roken te gaan, maar over het maken van goede voornemens op creatief gebied. Hoe leuk is dat!

Iedereen hoopt natuurlijk dat 2021 een beter jaar wordt op gezond gebied. Veel mensen hebben in 2020 het breien en/of haken weer helemaal opgepakt en is weer helemaal populair geworden als leuke bezigheid. Dit komt doordat er natuurlijk veel mensen thuis kwamen te zitten door hun werk dat niet door kon gaan of iets dergelijks. Laten we deze trend door gaan zetten in 2021!

Benuttig je overgebleven voorraad

Een veelgebruikte tip is om in de maand januari wat rustiger aan te gaan doen. Om toch even lekker bezig te kunnen zijn is het altijd leuk om even in jouw voorraad wol en katoen te gaan duiken om te kijken wat je daar mee kunt doen. Je kunt dan allerlei kleurtjes en bolletjes bij elkaar leggen waardoor er vaak allerlei nieuwe ideeën ontstaan. Wanneer je een paar ideeën hebt bedacht kun je deze altijd opslaan door in je notities op te schrijven. Als je garens vindt die je niet meer gaat gebruiken, kun je die altijd nog doneren.

Kies je project

Veel brei- of haakfanaten kiezen 1 of 2 projecten die ze het desbetreffende jaar willen gaan maken. Dan werk je toch naar een bepaald doel toe en dat voelt dan ook een beetje als een soort ‘uitdaging’.

voornemens in 2021

Niet te veel WIPs

Een voornemen die ook erg populair is in de creatieve wereld is het wegwerken van de stapel met WIPs (Work In Progress) of terwijl minder brei- en haakwerken tegelijk op de naald.

Als u het aantal WIPs wilt verminderen, kun je de stapel het beste zorgvuldig controleren. Zijn er projecten die niet meer worden afgerond? Haal ze er dan uit en zoek een andere bestemming voor het garen. Wil je het afmaken? Probeer, voordat je iets nieuws probeert, het project zo snel mogelijk af te ronden. Zijn het slechts details? Maak het af en begin het te gebruiken.

Tot slot 

Breiwinkeltje is erg benieuwd of jullie nog andere goede creatieve voornemens hebben en of jullie met deze tips aan de slag gaan?!
Laten we er in ieder geval samen weer een heel mooi en creatief jaar van gaan maken.

Wil je nog meer inspiratie op doen of jouw project met ons delen? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook of Instagram en deel je werkstuk met de hashtag #breiwinkeltje.