Hallo! In deze Steek van de Week lees je alles over de ribbelsteek. Veel lees plezier!
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten steken. Denk aan de tricotsteen, vlechtsteek of de baksteentjes steek. Maar de ribbelsteek  is één van de steken die je het meest voorbij ziet komen. Maar wat vindt men zo leuk aan de ribbelsteek? En hoe maak je de ribbelsteek? Dat lees je onder andere in deze blog.

Eenvoudige steek

Eén van de redenen waarom je de ribbelsteek vaak ziet, is omdat het niet de meest ingewikkelde steek is. Het zijn namelijk alleen maar rechte steken. Ook houd je je namelijk maar bezig met 4 stappen die je vervolgens steeds moet herhalen. Doordat het niet een erg ingewikkelde steek is, kiezen mensen vaak voor deze steek en zie je het dus vaak voorbij komen. Dit zijn de stappen die je moet herhalen bij een ribbelsteek:

  1. Insteken
  2. Omslaan
  3. Doorhalen
  4. Af laten glijden.

Ben jij nog niet zo ervaren met breien? En weet je nou niet zo goed wat er met bovenstaande punten bedoeld wordt? Dan raad ik je aan om de blog van breiwinkeltje.nl genaamd ‘Hoe leer je breien?’ te lezen. In die blog worden jou de eerste stappen van het breien precies uitgelegd. Wanneer jij de basis van het breien goed kent, moet de ribbelsteek een makkie voor jou zijn!

Sjaals

De ribbelsteek wordt vooral ontzettend veel verwerkt in sjaals. De ribbelstof sjaals zijn echt tijdloos en je ziet ze elk jaar weer terug komen in de etalages van de winkels. De sjaals zijn zo’n succes omdat ze niet alleen mooi zijn, maar ook omdat ze lekker warm zijn. Dit komt omdat er door de dichte structuur geen wind doorheen kan komen en kun je de winter met een ribbelsteek sjaal helemaal doorkomen! Er is een grote kans dat jij ook een ribbelsteek sjaal in de kast hebt liggen! Je kunt bij het maken van een ribbelstof sjaal zelf bepalen hoelang je de sjaal maakt. Dit kan heel makkelijk, omdat je de vier stappen elke keer herhaald. Dus houd jij meer van een ontzettend lange sjaal dan van een korte sjaal, of andersom? Geen probleem, maak de sjaal zolang je het zelf wil!

Ribbelsteek haken

Ribbelsteek

Ben jij meer een liefhebber van haken? No worries! Je kunt de ribbelsteen niet alleen breien, maar een ribbelsteek haken kan ook een groot succes zijn! Het mooiste is dan om dit met vrij dikke wol te doen. Hierdoor creëer je een tof effect. Wel is het handig om van te voren te weten hoe je ‘lossen’ haken moet maken. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je een halve vaste maakt. Dit is eigenlijk de basis van het haken. Zodra je dat onder de knie hebt kun je beginnen! Lees in deze ‘blog’ hoe het ribbelsteek haken precies moet. Zo heb je een leuke bezigheid!

Heb jij al zin gekregen om aan de slag te gaan met de Steek van de Week van deze keer? Of wil je toch liever eerst leren hoe je een breipatroon moet lezen? Kom alles over breien en haken te weten op onze site, Breiwinkeltje.nl!