Sprei breien is het maken van een sierlijk deken. Sprei breien is een eenvoudig patroon. Het is een methode van breien dat op diverse manieren gemaakt kan worden. Het sprei breien begint bij het bepalen van de juiste materialen en bij de kleuren van de draden. Bij het sprei breien zit een decoratieve- en praktische functie aan verbonden. De decoratieve functie van het deken is, dat het extra detail levert aan de kamer. Afhankelijk van het sierwerk kan het bij diverse woonkamerstijlen passen. Het sierlijke deken kan ook praktisch zijn. Het is altijd fijn om een extra deken te hebben voor wanneer je het koud krijgt. Het deken kan ook bescherming bieden tegen de viezigheid.

Patroon voor het sprei breien

Er zijn diverse patronen voor het sprei breien. Sprei breien is een patroon die fijn is voor beginners. Door verschillende stappen te volgen is het maken van een sprei deken eenvoudig. Er zijn online genoeg voorbeeld patronen die gedownloade kunnen worden voor het sprei breien. Met behulp van een voorbeeld kan het sprei breien steeds gemakkelijker worden. Door je goed te verdiepen in de technieken en materialen die ervoor nodig zijn om een sprei werk te maken, wordt het breien steeds makkelijker. Ook is het belangrijk om te kijken naar de steekverhoudingen. Steekverhoudingen zijn de aantal centimeters die gemaakt worden met een pen. De hoeveelheid van de pen, kan de dikte worden bepaald. Het kan helpen om steekproeven voor de tijd te maken, zodat je de steekverhouding van een sprei brei in de juiste verhouding hebt.

Wat is het verschil tussen sprei, plaid en grand foulard?

In de brei termen wordt er gesproken over drie verschillende dekens die gebreid kunnen worden.

  1. Sprei
  2. Plaid
  3. Grandfoulard

Het term sprei breien wordt gebruikt bij het maken van je eigen sierlijke deken. Deze deken kan gebruik worden voor op het bed. Een plaid is een term voor reisdeken. De plaid deken is een praktische deken dat meegenomen kan worden op reis. De grand foulard is een groot decoratie deken voor op de stoel of bank. Het dient als accessoires voor in de woonkamer. Het verschil tussen de termen zit in de functie. Er zit ook een verschil in de materialen van de drie termen. De synthetische stof is niet geschrikt voor de grandfoulard. Katoen is geschrikter voor de grandfoulard. De plaid is een multifunctioneel item voor op reis. Daarom is katoen en wol fijne materialen om voor meerdere functies te gebruiken. Voor sprei breien is het gebruik van wol erg prettig. Dit is een materiaal die warmte vast houdt en daardoor het beste past bij sprei breien.

Online een deken kopen

Online zijn er diverse kleden te vinden. Het gebruik van een deken kan aan geven welk manier van breien het best aansluit. Sprei dekbedden zijn prachtig en sierlijk deken voor over het bed. Dit kan dienen als decoratie op de slaapkamer. De plaid dekens zijn fijn voor op de bank. De plaid is een comfortabele deken. Als je meer opzoek bent naar een wandkleed, kan je online gaan kijken naar een grandfoulard.

Bekijk de verschillende kleden en dekens en vind eentje die bij jou interieur past.