Nu we in verband met de huidige maatregelen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het de perfecte tijd om een oude hobby op te pakken of om jezelf juist een nieuwe hobby aan te leren. Doordat je niet bij elkaar op visite kunt, maar wel aan elkaar denkt kun je met leuke breiwerkjes een ander verrassen. Zo kun jij bijvoorbeeld kraamcadeautjes breien voor de ouders van een pasgeboren baby. Deze kun je gemakkelijk opsturen of even door de brieven bus gooien. Een persoonlijke cadeau dat een ieder waardeert.

Babysokken breien

Leuke en simpele kraamcadeautjes om te breien zijn babysokken. Deze kun je gemakkelijk met een kaartje versturen. Als je ervoor kiest om babysokken te breien moet je er bij het kiezen van het patroon goed opletten dat je de juiste maat kiest. Hiervoor zijn verschillende maattabellen online beschikbaar. Wanneer je deze sokjes aan een pasgeboren baby wilt geven, is het belangrijk dat ze niet te groot zijn. Hiernaast hangt de grootte van de sokjes af van de soort breiwol die je kiest, de breinaalden die je gebruikt en of je strak of los breid. Een gevorderde breier kan kiezen uit de moeilijkere breipatronen, waarbij je meerdere naalden en technieken nodig hebt. Een beginnende breier kan beter kiezen voor een gemakkelijker patroon, waarbij je minder breinaalden nodig hebt en vaak maar twee of drie steken hoeft te beheersen. Babysokken breien is daardoor geschikt voor een breier op ieder niveau.

Breiwerkjes

Natuurlijk kun je naast babysokken ook andere kraamcadeautjes breien en cadeau doen aan de pasgeboren baby. Laat je creativiteit op de vrije loop en kies bijvoorbeeld uit de volgende haak- en breiwerkjes.

Omslagdoek

Een zelfgebreide omslagdoek is ontzettend leuk om cadeau te doen. Maak voor de winter een heerlijke omslagdoek van dikke wol en kies voor de zomer een dunnere breiwol, zoals katoen. Je kunt er ook voor kiezen om een omslagdoek te haken. Je kunt je creativiteit erg kwijt in een omslagdoek. Het patroon is simpel en je kunt zelf kiezen welke steek jij het mooiste vindt. Of combineer!

Knuffels

Ook voor het maken van knuffels zijn er vol op mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een van de volgende kraamcadeaus:

  • Een tutdoekje/knuffeldoekje. Een knuffeldoekje is vaak een kleine platte doek met een klein knuffeltje eraan.
  • Een speendoekje. Dit is een doekje met een lusje eraan. Aan dit lusje kun je de speen van een baby vastmaken, zodat een baby de speen niet zo snel verliest.
  • Amigurumi knuffels. Amigurumi zijn gehaakte knuffeltjes. Je kunt zowel grote als kleine knuffels maken. De kleine knuffeltjes worden vaak niet gebruikt om mee te slapen, maar vaak als decoratie. Wanneer je graag een groot cadeau wilt maken kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld meerdere amigurumi knuffeltjes vast te maken aan een mobiel of een wagenspanner.  

Heb jij een mooi kraamcadeau gemaakt voor een pasgeboren baby en ben je opzoek naar meer inspiratie voor andere breiwerken en breisteken zoals de ajoursteek?  Houdt dan onze website, Instagram en Facebook in de gaten. Zo ben je als eerst op de hoogte van onze nieuwste blogs en allerlei soorten brei-nieuwtjes.