Weet je even niet meer wat je met je wol en breigaren aan moet? Ben je opzoek naar ideeën om te breien en wil je er ook nog eens een beetje modieus bijlopen? Dan is deze blog perfect voor jou! We zullen je namelijk de nieuwste trends leren kennen en hoe je daarop kan inspelen! Hier zijn alvast een paar voorbeelden waar je op kan inspelen:

  • Kleur
  • Color blocking
  • Mouwen
  • Eenvoud
  • Bloem figuren
  • Technieken & texturen

 

Welke kleur zal goed staan in brei trends 2020/2021?

 De kleuren in je outfit geven je outfit karakter. De kleuren die je kiest geeft aan hoe je je voelt of wat voor statement je wil uitstralen. Een van dé kleuren van herfst winter 2020/2021 is oranje! En nee, je moet nu niet denken aan mandarijn oranje of dat je erbij gaat lopen als een of andere WK supporter van het Nederlands elftal. We kiezen deze herfst/winter voor een warme kleur oranje met een zachte, gezellige tint. We kiezen niet voor schreeuwerige opvallende kleuren, maar vooral zachte kleuren. De kleuren die wij zelf erg prettig vinden voor de herfst/winter zijn de zachte rood/bruine kleuren. Dit past mooi bij het weer en straalt warmte uit. Zwart blijft ook een goede optie om te gebruiken om kleuren mee te combineren. De kleur zwart blijft bijna altijd terug keren in het modebeeld van tegenwoordig. Ook past zwart mooi bij de sieraden die je kan dragen.

Gebruik maken van color blocking

Color blocking komt ook veel voor in brei trends 2020/2021. Heb je toevallig nog een bolletje garen ergens liggen waar je geen raad mee weet? Gebruik het om te color blocken in je nieuwe wollen trui! Dit zal zorgen voor een mooi kleurvolle trui. Bestrijd de depressieve winterkleuren met een beetje kleur in je kleding!

 

brei patronen

Eenvoud, bloemmotieven, texturen en technieken in je brei stukken

Een van de nieuwe trends is het juist simpel houden van je kledingstukken. Een goede quote uit het Engels dat hier goed bij past is “More is less”. Hoe minder hoe beter. Dit zal je ook erg veel moeite besparen. In plaats om extra hard te proberen er uniek en uitbundig uit te zien kan je ook eens proberen om het een beetje simpeler aan te pakken. Brei bijvoorbeeld een lekker knusse kraag op je trui of maak de mouwen kleurvol! Je kan hiervoor een rechte steek gebruiken. Bloemenmotieven horen ook helemaal thuis in brei trends 2020/2021. Vroeger was dit al erg populair maar nu komt het weer terug. Eerst werden bloemetjes veel uitgebeeld op katoenen truien en broeken maar nu kan je ze ook gebruiken in je brei stukken! Gebruik je eigen creativiteit bij hoe en welke bloemen je op je trui wil hebben. Dit ligt aan je persoonlijke smaak. Voor de iets gevorderde breiers onder ons kan je ook gebruik maken van verschillende texturen en technieken. Je kan je creativiteit erop los laten gaan. Maak bij deze methode gebruik van kabels, bobbels en houd het vooral niet bij 1 techniek! Maak het zo uniek als het kan!

Inspiratie

Wil je nog meer inspiratie op doen of jou project met ons delen? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook of Instagram en deel je werkstuk met de hashtag #breiwinkeltje. Ben je benieuwd naar andere populaire breipatronen? Neem eens een kijkje op onze blogs over: Amigurumi breien of de patentsteek.