Een sjaal houdt jou lekker warm in de koude winterdagen. Ze zijn ook nog erg hip en mooi. Een sjaal kan je ook makkelijk zelf gaan breien. Dit is een leuke bezigheid in de koude dagen. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan met een eigen gemaakte sjaal rond te lopen. Het leuke is van een sjaal breien is dat je het helemaal zelf kunt bepalen hoe de sjaal eruit komt te zien. In deze blog lees je hoe je makkelijk een eigen sjaal kan gaan breien.

Sjaals trend 2020

De trends op het gebied van sjaals in 2020 zijn ook bekend. Naast duurzaamheid is er een opkomende sjaal trend op gang. Deze trend heet “scarfdressing” Bij deze trend draag je de sjaal om je heen als een kleding stuk. Je kan de sjaal ook gaan dragen als een soort mantel of je slaat hem om je heen. Bekende merken spelen op deze trend in. Enkele voorbeelden wie dat doen zijn Burberry, Ted Baker of Erdem. Er zijn nog veel bedrijven die inspelen op deze upcoming trend.

Hoe brei je een sjaal?

Een sjaal kan je op veel verschillende soorten breien. Er zijn veel verschillende patronen die je ervoor kan gebruiken, maar je kan het ook heel simpel aanpakken. Als je net begint met breien is dit een goede blog om breien onder de knie te krijgen. Vandaag gaan we je leren hoe makkelijk het is om een sjaal te gaan breien. Om een sjaal te gaan breien heb je drie bollen wol nodig.

  1. Als eerste zit 22 steken op. Als je een bredere sjaal wilt kan je ervoor kiezen om 30 steken op te gaan zetten. Zo krijg je een bredere sjaal. Met 22 steken heb je als ware een normale breedte van een sjaal.
  2. Nu ga je verder met insteken, omslaan en doorhalen. Dit doe je tot dat je geen steken meer hebt op de breipen.
  3. Dit herhaal je op de andere pen en zo ga je verder.
  4. Als je op de juiste lengte bent van de sjaal ga je afhaken. Bij afhaken ga je twee steken breien en daarna haal je de onderste over de bovenste steek. Dit herhaal je tot er geen steken meer zijn.

Vind je het lastig om het te volgen hoe het hierboven staat beschreven? In deze video wordt rustig uitgelegd hoe je een sjaal kan breien.

Veel plezier met het breien van een sjaal!

Wil je nog meer leuke breiwerken leren breien zoals de mandsteek? Hou dan onze website in de gaten voor de nieuwste blogs op het gebied van breien en haken. Wil je helemaal niks missen van Breiwinkeltje? Volg ons op sociale media. Wij zijn actief op Instagram, facebook en Pinterest