De Tricosteek is een van de makkelijkste steken. Hij is perfect als je net begint met breien, want je hebt hem snel onder de knie. Deze steek is afgeleid van recht en averecht. Deze twee verschillende steken komen terug in de Tricotsteek. Dit zijn een van de voorkomende breisteken die er zijn. Door middel van deze steken kan je de Tricosteek gaan breien. In deze blog lees je hoe je deze steek van de week snel onder de knie krijgt!

Wat ga je gaan maken met de Tricosteek?

Met de Tricosteek kan je veel verschillende breiwerken maken. Bijna elk breiwerk kan je gaan maken met de Tricotsteek. Dit komt dat averecht of recht in veel verschillende breipatronen voor komt. Zoals een sjaal, trui of een vest.

Afbeelding met persoon, binnen, zitten, kleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Aan de slag met de Tricosteek

Met de Tricotsteek krijg je een mooi V patroon. Aan de voorkant van jouw breiwerk ga je dadelijk alleen rechtbreien. Aan de achterkant van jouw breiwerk ga je alleen maar averecht breien. Zo krijg je het leuke V patroon in jouw breiwerk.

Als je al ervaring hebt met breien heb je deze steek snel onder de knie. Begin je net met breien is dit een perfect steek om mee te gaan beginnen. Dit komt omdat recht en averecht in deze steek zit. Als je niet weet hoe je averecht moet breien. Is daar een oplossing voor, in een vorige blog hebben we beschreven hoe je averecht breit.

Voor de Tricosteek heb je volgende benodigdheden nodig:

  • Garen
  • Breinaalden

Met de Tricosteek kan je veel verschillende steken gaan breiwerken gaan maken. In het voorbeeld hieronder gaan we aan de hand van een Tricosteek een sjaal maken.

  1. Om te beginnen zet je 30 steken op.
  2. Op breinaald één brei je alleen recht en op breinaald twee brei je alleen averecht. Dit gaan om en om.
  3. Breinaald één averecht.
  4. Breinaald twee recht.
  5. Breinaald één averecht.
  6. Breinaald twee recht.
  7. Dit herhaal je tot de sjaal lang genoeg is.

Vind je het lastig hoe het hier staat omschreven? In deze video leggen ze je stap voor stap uit hoe je de tricotsteek breit.

Veel plezier en succes met de Tricosteek!

Ik hoop dat je door middel van deze blog aan de slag kan met de Tricotsteek. Er staan op Breiwinkeltje nog veel meer andere leuke blogs over breien en haken.  Wil je hellemaal niks missen van Breiwinkeltje? Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest. Om de laatste ontwikkelingen te volgen Van Breiwinkeltje.