We zitten midden in de winter en het is behoorlijk koud in Nederland. Er worden online veel mutsen en sjaals besteld maar de echte breier profiteert juist van deze tijd om zelf even aan de slag te gaan! Lekker met een bakje thee voor de kachel, met de breibol aan je zij en je kat op je schoot. Genieten! In deze blog zullen we je helpen de koude winter door te komen. Je kunt namelijk zoveel breien met het bubbel breien!

Zoals bijvoorbeeld:

  1. Een lekker warme sjaal
  2. Een comfortabele muts
  3. Een knus dekentje

Waarom bubbel breien?

Normaal gesproken kies je voor een simpel patroontje om een muts of een sjaal te breien. Maar soms heb je net even die uitdaging nodig om het wat leuker te maken. Met bubbel breien kan je erg unieke patronen maken en zie je er hip uit. Deze trend gaat niet snel uit de mode dus je kan je muts of sjaal de volgende winter weer dragen! Lekker comfortabel en warm. Veel mensen zien bubbel breien als iets onmogelijks, maar het is juist best makkelijk als je het onder de knie hebt! Dit maakt het ook unieker om te hebben, veel mensen zien het als een uitdaging en beginnen er niet mee. Maar jij als echte fanatieke breier, die houd van een uitdaging gaat de uitdaging aan! De truc die je leert met bubbel breien zul je niet snel verleren en kan je ook weer aan andere mensen leren.

De bubbel breien

Maar hoe gaat bubbel breien nou eigenlijk in zijn werking? Hoe brei ik de bubbel? Wat moet ik daarvoor doen? Daar zijn wij voor, we zullen het je haarfijn uitleggen.

Eerst vertellen we je wat je voor dit breiwerk allemaal nodig hebt.

Eigenlijk is dit vrij weinig, maar het is altijd handig om te weten om je er het best op voor te bereiden!

Wanneer je bezig bent om je bijvoorbeeld je sjaal te breien, en je wil een bubbel breien, maak dan de steek op de brei pen los en trek ook de steek daaronder los, en die daaronder en die daaronder. Je hebt dan 4 steken losgemaakt. Steek dan de pen in de 5de steek en zorg ervoor dat je breipen achter de losse steken zit. Sla dan de draad om en brei een rechte steek.

Waar kan je bubbel breien allemaal voor gebruiken?

Je kunt bubbel breien voor veel brei projecten gebruiken. De reden dat het voor zoveel brei projecten valt te gebruiken is omdat het een erg knusse toevoeging geeft. De bubbeltjes zijn namelijk iets dikker dan de “normale” stukjes en zorgen daarom voor het knusse effect. Een idee om het bubbel breien toe te passen is voor een lekker knus dekentje voor een baby, een lekker warme muts of een sjaal die je meerdere winters kunt gebruiken!