Wol en Breigaren kopen

In dit artikel bespreken we waar je het beste je breiwol kunt kopen en laten we de voor- & nadelen zien van: acryl garen, menggaren en katoenen breigaren. Door het lezen van dit artikel kan jij de beste en goedkoopste beslissing maken en heb je op tijd je breispullen in huis.

Bol.com heeft een erg groot assortiment met verschillende breigaren, waaronder: acryl garen, menggarens en katoenen breigaren. Daarnaast zijn er erg veel aanbieders op het gebied van breigaren. Daarom hebben wij een aantal producten en aanbieders vergeleken en hieronder voor je neergezet, zodat jij de beste keuze kunt maken.

wol en breigaren Breiwinkeltje

Katoenen breiwol kopen

Katoenen garen, anders dan echt breiwol, is een plantaardig product. Het voordeel is dat het erg ademend en luchtig is, dus ideaal voor een leuk zomertruitje. De lijn Catania van het merk schachenmayer is voor de echte haakliefhebber en is erg gewild op Bol.com. Dit glanzende haakgaren is van 100% katoen. Daarnaast is dit merk ook uitermate geschikt voor amigurumi. Zo kan je erg leuke knuffeldieren gaan breien.
Bestel hier je katoenen breiwol op bol.com

Synthetische breiwol kopen

een van de meest populaire breigaren op Bol.com is van het merk Creative Company. Zij verkopen een pak met 20 verschillende kleuren breigaren waar je mooie combinaties van kan maken. Het voordeel van Acryl garen is dat het niet jeukt, het is een sterke vezel en is goedkoper dan 100% breiwol. Bestel hier je Fantasia Acryl garen op Bol.com

Gemengd breiwol kopen

Soms kan je met een normaal breiwol niet het effect meegeven dat je eigenlijk wil. Daarom worden 2 verschillende garen wel eens met elkaar gemengd. Ook wordt dit wel eens gedaan om het een bepaalde eigenschap te geven, zoals het sterker maken van een kwetsbare garen of zodat je het makkelijker kunt wassen. De wolwinkel verkoopt op bol.com erg mooie Breiwol in de samenstelling van merino wol gemengd met acryl en polyamide.

Scheepjeswhirl

De scheepjeswhirl betreft een prachtig garen en bevat een lengte van maar liefst 1000 meter! Dit garen is exclusief getwijnd en zorgt ervoor dat je snel kunt breien en dat splijten in je breiwerkje worden voorkomen. Het wordt aangeraden om dit Scheepjeswhirl te gebruiken voor sjaals of dekentjes, dan komt dit garen het meest tot zijn recht.

Heb je al breispullen in huis en wil je meer inspiratie op doen? Kijk dan vooral naar onze vorige blogs over de patentsteek of hoe je de knoopsgat leert breien.

Haak gids

Hou je erg van haken en wil je nog meer nieuw en creatieve steken leren? In dit boek leer je boordevol nieuwe technieken en steken en wordt het erg duidelijk uitgelegd. Bestel hier de Haakbijbel